en | de | pl | sv | nl
Sök

22.01.2020

Vinterträdgård, ett sätt att koppla av varje dag, även på kallare dagar.

Numera, i en era av digitaliseringsutvecklingen eller den ständiga strävan efter en karriär, pengar eller andra mål, är stress en integrerad del av livet och till och med vardagen för många människor. Tyvärr är han inte vår allierade - tvärtom har långvarig spänning en enorm, negativ inverkan på vår kropp och därmed på livskvaliteten.

Hur lindrar jag spänningar och minimerar stress?

Lyckligtvis blir fler och fler människor medvetna om farorna med att leva i ständig rusning och stress. Det finns många sätt att stressa ner - vissa bestämmer sig för att spela sport, resa eller koppla av under möten med vänner. Det är dock värt att vara uppmärksam på den miljö där vi bor, eller helt enkelt uttryckt, vårt hem. Det är hemma som vi brukar tillbringa mest tid, så det är värt att se till att det finns en plats i den som gör att vi kan lugna nerverna efter en lång, ofta hård dag. Hur man gör det?

Vinterträdgård

Vem av oss gillar inte att dricka en kopp kaffe eller te i sin egen trädgård? Men detta nöje slutar med början på kallare dagar. Men det behöver inte vara så. Lämplig utveckling av trädgårdsområdet gör det möjligt för oss att skapa vår egen asyl som är tillgänglig när som helst på dygnet, och ännu viktigare, även under året.

Helårskontakt med naturen i ditt hem

Det är känt att inget lugnar efter en lång dag lika mycket som kontakt med naturen. På vår latitud är det tyvärr inte möjligt att njuta av vegetationens skönhet året runt, för det är säsongsbetonat. Som du vet, i slutet av hösten, när träden har tappat alla sina löv, blir landskapet grått och med tur vit med snö. Solen är mindre intensiv och dagarna kortare, vilket gynnar höst / vinterblues som har pratats så mycket nyligen och som så många har känt åtminstone en gång.

Vi vet dock ett sätt att bjuda in grönska inuti och kunna njuta av naturen året runt. Denna möjlighet ges av den tidigare nämnda vinterträdgården. Vid det här laget tänker de flesta vanligtvis på ett orangeri, med ett varmt, jämnt tropiskt klimat och frodig vegetation - men vi erbjuder ett mycket bättre alternativ som kan skapas i ditt hem, jämfört med nämnda orangeri, till en relativt låg kostnad.

Varför särskilt en vinterträdgård?

Det finns många fördelar, allt från att förbättra välbefinnandet, genom naturens positiva inflytande på vår hälsa och sluta med glädjen som kommer från att ta hand om din egen vegetation. Första saker först:

  • en vinterträdgård är mycket billigare än ett orangeri som behöver sin värmekälla;
  • trädgården är fäst vid byggnaden (den är inte ett separat "hus") och tar därmed lite utrymme;
  • dess underhåll är nästan mycket billigare jämfört med vinterträdgården;
  • låter dig få en fantastisk utsikt, t.ex. när den endast är separerad från vardagsrummet med glasdörrar.
  • vi behöver inte nämna hur det ökar värdet på huset?
Fördelarna med att ha en vinterträdgård

Att spendera tid omgiven av naturen, samtidigt som du är hemma, är komforten i högsta klass. Oavsett om vi tillbringar tid ensamma, med familj eller vänner, är trädgården en underbar flykt från höst- och vinterlandskapets monotoni och gråhet. Det räcker att använda fantasin för att se följande bild: En lugn söndagsmorgon i vinterträdgården, frukost i det lata ljuset, sedan ett glas vin med en bra bok … Och tystnad, grönska och lugn runt … behöver du något mer på en sådan plats att köpa positiv energi för hela dagen eller till och med en arbetsvecka? Visst, du har sett dig själv i ett sådant landskap med din fantasi, och vi försäkrar dig att trädgården kan ordnas på ett sådant sätt att det blir ett rum som den vackraste sagan.

Hur man gör det?

Vinterträdgården är också en vacker "finish" på byggnaden, den ger utan tvekan klass och elegans, moderna detaljer eller mysighet, beroende på byggnadens preferenser och arkitektur. Så hur ska du skapa en sådan trädgård? Det är bäst att anställa proffs med erfarenhet av denna typ av konstruktion. Och viktigast av allt, du bör investera i de bästa materialen och lösningarna så att trädgården kan tjäna oss och behaga våra ögon i flera år. Vi rekommenderar det värmeisolerade Aliver 2000+ -systemet, som fungerar bra i vinterträdgårdar, huvudsakligen enstaka och gavlar, och Terassendes för ett taksystem utan värmeisolering, anpassat till cellpolykarbonatfyllningar, men även enkel- eller enkelkammarglas. Med ett ord hittar du allt du behöver för att göra din dröm vinterträdgård till verklighet. Din privata språngbräda från världen.

Har vi gjort dig nyfiken? Vi inbjuder dig att bekanta dig med detaljerna i vårt vinterträdgårdserbjudande!