en | de | pl | sv | nl
Zoeken op

22.01.2020

Wintertuin, of een manier om elke dag te ontspannen, zelfs als het koud weer is.

Tegenwoordig, in het tijdperk van digitale ontwikkeling en een voortdurend streven naar een carrière, geld of andere doeleinden, is stress een onlosmakelijk deel van het leven of zelfs de dagelijkse realiteit van veel mensen. Het is echter niet onze bondgenoot - integendeel, langdurige spanning heeft een enorme, negatieve invloed op ons lichaam, en daarmee op de kwaliteit van ons leven.

Hoe kun je spanning verlichten en stress minimaliseren?

Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van de gevaren die voortkomen uit een leven in constante drang en stress. Er zijn veel manieren om te ontstressen - bijvoorbeeld door te sporten, te reizen of vrienden te ontmoeten. Maar het is ook raadzaam om te kijken naar de omgeving waarin we leven, en om precies te zijn, ons huis. Het is thuis dat we meestal de meeste tijd doorbrengen, dus is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat er een plek is waar onze zenuwen tot rust kunnen komen na een hele, vaak zware, dag. Hoe?

Wintertuin

Wie drinkt er niet graag een kopje koffie of thee in zijn eigen tuin? Het is echter een feit dat dit genot eindigt met de komst van koudere dagen. Dat hoeft niet zo te zijn. Door de tuin op de juiste manier te beheren, kunnen we ons eigen toevluchtsoord creëren, dat op elk moment van de dag beschikbaar is, en belangrijker nog, ook het hele jaar door.

Het hele jaar door contact met de natuur bij u thuis

Het spreekt vanzelf dat niets u zo kalmeert na een lange dag als het contact met de natuur. Op onze geografische breedtegraad is het helaas niet mogelijk om het hele jaar door van de schoonheid van de vegetatie te genieten, want die is seizoensgebonden. Zoals bekend wordt het landschap aan het eind van de herfst, wanneer de bomen alle bladeren verliezen, grijs of, met wat geluk, sneeuwwit. De zon schijnt minder fel en de dagen zijn korter, wat zorgt voor de sombere herfst-winterstemming waarover zoveel mensen het hebben, en die zoveel mensen ten minste één keer hebben gevoeld.

We hebben echter wel een manier om groen binnen uit te nodigen in een poging om het hele jaar door van de natuur te kunnen genieten. Een dergelijke mogelijkheid wordt gegeven door de eerder genoemde wintertuin. Op dit punt denken de meeste mensen aan een kas of serre, met een warm, bijna tropisch klimaat en weelderige vegetatie - wij bieden echter een veel beter alternatief, mogelijk te maken in uw huis en, bovendien, tegen relatief lage kosten (vergeleken met de eerder genoemde serre) .

Waarom eigenlijk de wintertuin?

De redenen zijn talrijk, te beginnen met de verbetering van het welzijn, via de gunstige effecten van de natuur op onze gezondheid, en eindigend met het plezier dat wordt verschaft door zelf voor de planten te zorgen. Laten we ze tenslotte één voor één op een rijtje zetten:

  • de wintertuin is veel goedkoper dan de serre, die een eigen warmtebron nodig heeft;
  • de tuin is aan het gebouw vastgemaakt (het is geen afzonderlijk huis), en neemt dus weinig ruimte in beslag
  • het onderhoud is veel goedkoper in vergelijking met de serre;
  • het biedt een prachtig uitzicht, bijv. wanneer het slechts door een glazen deur van de woonkamer is gescheiden
  • Niet nodig om te vermelden hoe het de waarde van een huis verhoogt?
De winst van een wintertuin

Tijd doorbrengen in de natuur, terwijl u thuis bent, is comfort van de hoogste klasse. Of u nu alleen bent of omringd door familie of vrienden, de tuin is een heerlijke springplank uit de eentonigheid en grijsheid van het herfst- en winterlandschap. Een kleine beweging van uw verbeelding en u ziet het volgende beeld voor u: Een rustige zondagochtend in de wintertuin, ontbijt met opkomend zonlicht, en later op de avond een glas wijn vergezeld van een goed boek … Niets dan stilte, groen en rust … heb je nog iets nodig om een positieve energie te verzamelen voor een dag of zelfs een week werken? Zeker, u zou zich in zo'n decor kunnen voorstellen, en wij verzekeren u dat de tuin zo kan worden ingericht dat hij er net zo fantastisch uitziet als in een prachtig sprookje.

Hoe kom je in beweging?

De wintertuin is ook het decoratieve element van het gebouw, dat ongetwijfeld klasse en elegantie uitstraalt, maar ook moderniteit of gezelligheid, afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar en de stijl van het gebouw. Dus hoe begin je zo'n tuin te cre¿ren? De beste manier is het inhuren van professionals met ervaring in dit soort constructies. En het belangrijkste is dat u er de beste materialen en oplossingen in investeert, zodat de tuin u kan dienen en jarenlang van de ogen kan genieten. Wij raden u het thermisch geïsoleerde systeem Aliver 2000+ aan, dat efficiënt blijkt te zijn in wintertuinen, voornamelijk in enkelvoudige daken en zadeldaken, en Terassendach voor dakbedekkingssystemen zonder thermische isolatie, aangepast aan vullingen van polycarbonaat met cellenstructuur, maar ook van enkelvoudig glas of glas met enkele compartimenten. Kortom, u vindt bij ons alles wat u nodig heeft om uw sprookjesachtige droomwintertuin werkelijkheid te laten worden. Uw privé ontsnapping aan de wereld.

Hebben we uw interesse gewekt? Wij nodigen u uit om kennis te maken met de details van ons aanbod betreffende de wintertuinen!